Vejr og Klima

Torrevieja er påvirket af den lokale steppe klima. Der er ikke meget nedbør i Torrevieja hele året rundt. Denne placering er klassificeret som BSh ved Köppen og Geiger. Den gennemsnitlige årlige temperatur i Torrevieja er 18.2 °C. I et år, den gennemsnitlige nedbør er 284 mm.

Vejret i området er unikt. Her har man den samme gennemsnits dagtemperatur, som på de Canariske Øer. Dette gør det til et af de varmeste og mest sol-sikre steder i Europa. Klimaet er behageligt, temperaturerne bliver ikke alt for høje om sommeren, og samtidig er dette den luneste del af Spanien om vinteren. Med gennemsnitlig 320 solskinsdage om året, er området en af perlerne i Europa. Gennemsnitlig 238 solskinstimer pr. måned over hele året, til sammenligning er gennemsnittet i Danmark 120 timer pr. måned.

WHO (World Health Organisation) har betegnet området omkring Torrevieja ved Costa Blanca, som én af de sundeste steder i verden at bo. Den store mængde jod i luften, pga. de store saltsøer, kombineret med klimaet, går at ophold i området er specielt behageligt for folk med luftvejs problemer, ligesom folk med visse hudsygdomme og gigt kan have stor glæde af at bade i saltsøerne.

DMI har kun en vejudsigt for Alicante- bemærk dog at vejret generelt er bedre her i området end i Alicante, selvom det kun er 55 km væk. Fortvivl ikke, hvis I lander en vinterdag med slud i Alicante. Temperaturen vil typisk være 8-10 grader højere, når i når frem til vores område.